Skip to main content
102-Mellor

Voorwassen

Alvorens u voor het eerst in ons bedlinnen slaapt, is het belangrijk de artikelen te wassen. Dit geldt eveneens voor het bad- en tafellinnen. Door een behandeling die noodzakelijk is om de stof een zacht gevoel te geven, ligt er een laagje op de stof die er voor zorgt dat de stof niet kan ademen. Door het wassen verdwijnt dit laagje volledig en kunt u ten volle genieten van de unieke eigenschappen van onze stoffen. Daarnaast wordt door het wassen de krimp verwijderd uit de stof en zullen de artikelen perfect passen.
IMG_5771

Wassen

Elk artikel is voorzien van een etiket met wasvoorschriften. Het is belangrijk na het wassen de artikelen zo snel mogelijk uit de machine te halen.
Kies bij drogen in de droogkast een kort programma zodat de artikelen niet volledig droog zijn. Daarna kunt u ze nog even ophangen om verder te drogen, zo gaat de stof minder kreuken en blijft langer mooi. Door de hoge warmte en beweging in de droogtrommel worden de katoenvezels afgebroken, wat de duurzaamheid van de stof vermindert. Gebruik een kwalitatief wasmiddel, zonder optisch bleekmiddel en zeker zonder chloor. Wij raden het gebruik van vloeibaar wasmiddel aan om vlekken te voorkomen. Als het water kalkrijk is, raden we het gebruik van een anti-kalkmiddel aan, vooral voor donkere kleuren. Gebruik van een wasverzachter wordt afgeraden.
Jurgen_de_Witte_20191202_104425web

Vlekken

Het belangrijkste in geval van vlekken, is deze zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe langer de vlek in de stof zit, hoe moeilijker te verwijderen. De vlekken moeten verwijderd worden met koud water. De artikelen pas wassen wanneer de vlek verwijderd is, zeker bij bloedvlekken. Indien u een bevlekt artikel met warm water wast en/of strijkt, wordt de vlek gefixeerd en kan deze niet meer worden verwijderd.
IMG_6482

Strijken

Het artikel best lichtjes vochtig strijken, zeker voor 100% linnen stoffen. Om het perfect resultaat te bekomen, kunt u na het opmaken van uw bed, het linnen wat vochtig maken met een plantenspuit (met proper water!). Wanneer de stof opdroogt, heeft u een perfect glad bed.