Skip to main content

Onze unieke stofkwaliteiten


Gekamd long staple katoen 

Long staple katoen staat gekend als het beste katoen ter wereld en wordt onderscheiden van andere natuurlijke vezels door de grote zuiverheid, de uitzonderlijke lengte van de vezel, de fijnheid en de superieure sterkte. Het long staple katoen dat gebruikt wordt bij het vervaardigen van het  Mirabel Slabbinck huislinnen wordt volledig gemaakt uit vezels van dezelfde lengte en wordt niet gemixt met andere materialen. Voor het spinnen worden de vezels allemaal in dezelfde richting gekamd. Hierbij worden de korte vezels verwijderd en ontstaat er een sterke draad die zacht aanvoelt en minder kans op pilling heeft.  


Satijn weving - stukverf 
Pella TC 300
Belladonna TC 600Perkaal weving - stukverf 
Citrus TC 200
Bora TC 400

 


Extra-long staple katoen

Het FIBRAFINA® handelsmerk staat garant voor stoffen van superieure kwaliteit met een uitzonderlijke look & feel. Het verhaal van de stoffen begint bij de zoektocht naar de allerbeste vezels die vervolgens met de grootste finesse verwerkt worden volgens de kunst van het Italiaans weven.Het unieke vakmanschap dat samensmelt met de onevenaarbare kwaliteit van de extra-long staple vezels creëert  sublieme stoffen die zeer dicht geweven zijn, zijdezacht aanvoelen en een luxueuze glans geven.

Sonata voelt super zacht aan, maar is tegelijk ook crispy door de perkaal weving en heeft een  TC 665. 

Sinfonia geeft een weelderige glans met een ultrazacht gevoel dankzij de satijn weving met een TC 750.


Giza45 cotton

Giza 45 behoort tot de allerbeste katoenvezels die er bestaan. Giza katoen wordt alleen op geselecteerde gronden in de Nijlvalei gekweekt en met de hand geplukt en verwerkt. De uiterst fijne, lange en gelijkmatige vezels geven een uniek zijdezacht gevoel en glans. Dit is de crème de la crème van het katoen.

Onze Mellor kwaliteit met een TC 700 heeft een zijde look en feel met het gebruiksgemak van katoen.
 

Belgian Linen

Belgian linen is een geregistreerd handelsmerk van de Belgian Flax and Linen Association. Dit is een handelsvereniging die bedrijven vertegenwoordigt die vlas kweken en verwerken in België. Om dit label te mogen gebruiken moet er aan een aantal strikte kwaliteitsnormen voldaan worden en moet de stof in België geweven zijn. Linnen is een duurzame en hypoallergene stof die zeer goed vocht absorbeert. Het geeft een fris gevoel in de zomer en houdt u warm in de winter. Een unieke eigenschap is hoe vaker linnen gewassen wordt, hoe zachter en comfortabeler de stof wordt.


Het kreukende karakter van ons Riana linnen creëert de natuurlijke en nonchalante look die eigen is aan de stof.


Satin linen

Satijn linnen is de perfecte match tussen luxe en comfort. Het 100% linnen zorgt voor een soepel en zacht gevoel, maar de finishing touch wordt gecreëerd door de satijn weving die na het wassen de stof een luxueuze glans geeft. 

Met Palu ervaart u het ultieme slaapcomfort!