Skip to main content

Kwaliteit

Bij Mirabel Slabbinck is kwaliteit een ongeëvenaard gevoel van luxe dat gecreëerd wordt door het hand in hand gaan van comfort en stijl. We nemen u mee op een reis waarbij service centraal staat en uw wensen en noden verweven worden met uw dromen.

Dankzij ons Brugs atelier en het vakmanschap van ons toegewijd team kan het productieproces op de voet gevolgd worden en kan ook op elk moment van het proces verder ingespeeld worden op de personalisatiemogelijkheden van uw huislinnen. Onze selectie van uitzonderlijke stoffen gaande van de fijnste katoen tot duurzaam linnen worden omgetoverd tot tijdloze designs die naadloos aansluiten bij uw interieur. De interactie tijdens het uitzoeken van de passende stofkwaliteit, het gewenste design en het verwerken van deze uitzonderlijke stoffen tot een afgewerkt artikel zorgt voor  ongeëvenaard maatwerk. Ons gepassioneerd team waakt nauwkeurig over elke stap en elk detail.

Een laatste zorgvuldige controle zet de verzending in gang waarbij elk artikel voorzien wordt van een unieke QR-code waardoor de klant kan ontdekken hoe, waar, wanneer en wie aan hun artikel gewerkt heeft in ons atelier.

Eigenschappen van een kwalitatieve stof

De zoektocht naar een kwalitatieve stof begint bij de selectie van de vezels. Deze kunnen onder meer onderscheiden worden op basis van de bodem en het klimaat waar de vezels  groeien. De oorsprong van de vezels is minder van belang. Het verwerken van de vezels tot hoogwaardige stoffen is een metier op zich. Dankzij de eeuwenoude knowhow en expertise van de gerenommeerde weverijen ontstaan stoffen van uitzonderlijke kwaliteit waarbij een optimaal kweekproces gegarandeerd wordt. Hoogwaardige kwalitatieve stoffen zijn vervaardigd volgens de regels van de kunst uit long staple of zelfs extra-long staple vezels.

Naast de kwaliteit van de vezels en de verwerking hiervan, speelt ook de thread count een rol bij de selectie van kwalitatief bedlinnen. De Thread count geeft de weefdichtheid van een stof aan, wat de hoeveelheid draden per vierkante inch is. Het weefgetouw heeft twee richtingen, namelijk de ketting en in de inslag. De ketting is de langste draad die van de kettingboom wordt afgerold. De inslag is de draad die er letterlijk wordt ingeslagen en die zorgt voor het effectieve weven van de stof. Om de thread count te berekenen worden de draden in de lengte en in de breedte samengeteld. Om een hogere thread count te bekomen, worden vaak verschillende draden getwijnd tot fijn en sterk garen. Doordat deze fijne garens strak geweven worden, voelt de stof zachter aan en glanst ze meer.  

Afhankelijk van het gewenste comfort kan er een ander type weving gekozen worden.
Satijn weving is een weving met één draad boven en drie draden onder. Door deze strakke weving heeft de stof een glanzende luxueuze uitstraling en valt die soepel en warm rond het lichaam.
Perkaal weving betekent dat er één draad boven en één draad onder geweven wordt. Hierdoor ziet de stof er matter uit en voelt deze koel en crispy aan. Een aanrader voor wie graag fris slaapt.


Stofkwaliteiten


Gekamd long staple katoen

Long staple katoen staat gekend als het beste katoen ter wereld en wordt onderscheiden van andere natuurlijke vezels door de grote zuiverheid, de uitzonderlijke lengte van de vezel, de fijnheid en de superieure sterkte. Het long staple katoen dat gebruikt wordt bij het vervaardigen van het  Mirabel Slabbinck huislinnen wordt volledig gemaakt uit vezels van dezelfde lengte en wordt niet gemixt met andere materialen. Voor het spinnen worden de vezels allemaal in dezelfde richting gekamd. Hierbij worden de korte vezels verwijderd en ontstaat er een sterke draad die zacht aanvoelt en minder kans op pilling heeft.  


Extra-long staple katoen

Het FIBRAFINA® handelsmerk staat garant voor stoffen van superieure kwaliteit met een uitzonderlijke look & feel. Het verhaal van de stoffen begint bij de zoektocht naar de allerbeste vezels die vervolgens met de grootste finesse verwerkt worden volgens de kunst van het Italiaans weven.Het unieke vakmanschap dat samensmelt met de onevenaarbare kwaliteit van de extra-long staple vezels creëert  sublieme stoffen die zeer dicht geweven zijn, zijdezacht aanvoelen en een luxueuze glans geven.
Sonata voelt super zacht aan, maar is tegelijk ook crispy door de perkaal weving en heeft een 665 thread count.
Sinfonia geeft een weelderige glans met een ultrazacht gevoel dankzij de satijn weving met een 750 thread count.


Giza45 cotton

Giza 45 behoort tot de allerbeste katoenvezels die er bestaan. Giza katoen wordt alleen op geselecteerde gronden in de Nijlvalei gekweekt en met de hand geplukt en verwerkt. De uiterst fijne, lange en gelijkmatige vezels geven een uniek zijdezacht gevoel en glans. Dit is de crème de la crème van het katoen. Een zijde look en feel met het gebruiksgemak van katoen.


Linen

Linnen is een duurzame en hypoallergene stof die zeer goed vocht absorbeert. Het geeft een fris gevoel in de zomer en houdt u warm in de winter. Een unieke eigenschap is hoe vaker linnen gewassen wordt, hoe zachter en comfortabeler de stof wordt. Het kreukende karakter van linnen creëert de natuurlijke en nonchalante look die eigen is aan de stof.
 

Satijn linen

Satijn linnen is de perfecte match tussen luxe en comfort. Het 100% linnen zorgt voor een soepel en zacht gevoel, maar de finishing touch wordt gecreëerd door de satijn weving die na het wassen de stof een luxueuze glans geeft. Ervaar het ultieme slaapcomfort met deze bijzondere stof.

Ontdek hier ons volledige assortiment van luxe stoffen